Produkt dnia
Cukier waniliowy BIO 8g AMYLON
Cukier waniliowy BIO 8g AMYLON
3,50 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Czekolada
Czekolada

Poprawia nastrój, dodaje energii i likwiduje zmęczenie.
Ma liczne właściwości zdrowotne, gdyż jest bogata w magnez, żelazo, niacynę, teobrominę, flawonoidy czy fenylotylaminę należącą do grupy endorfin. Jej smak i zapach wywołuje uczucie przyjemności, co kojąco wpływa na układ nerwowy.

Co to? To oczywiście CZEKOLADA.

Proponujemy Państwu NOWOŚĆ – ekologiczną czekoladę zawierającą 100% miazgi kakaowej:
Czekolada gorzka 100% kakao bez dodatku cukru BIO 100g TORRAS


Od grudnia 2019 w naszej ofercie.

 Czy Święta mogą się obyć bez smaku czekolady?

Czekolada gorzka 100% kakao jest ciekawą propozycją na rynku, to po prostu czyste ziarno kakaowca, które przeszło przez proces produkcji czekolady.
Czekolada ta pozwoli (miłośnikom o wytrawnych podniebieniach) rozkoszować się smakiem ziarna kakao, nie zmąconego innymi dodatkami.

Kakao do Europy w XV wieku sprowadzili Hiszpanie, a w wieku XIX Szwajcarzy stworzyli z niego pierwszą tabliczkę czekolady. 

Rozróżniamy następujące typy czekolad:
* różowe (z kakaowca rubinowego)
* białe
* mleczne
* deserowe
* gorzkie

Przed Państwem NOWOŚĆ i to nie tylko w naszej ofercie, ale i na rynku czekolad (dotychczas na rynku można było znależć czekolady z maksymalną zawartością miazgi kakaowej 99%).

Czekolada ta może stanowić:
- tradycyjną przekąskę
- być bazą do sporządzenia polewy na ciasta, ciasteczka i owoce (świeże oraz suszone)
- być bazą do sporządzenia maseczki kosmetycznej na twarz.

Należy pamiętać, że czekoladę najlepiej rozpuszczać w kąpieli wodnej. Jak to zrobić? Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i umieszczamy w metalowej lub szklanej misce o średnicy trochę wieszej niż średnica garnka. Do garnka wlewamy trochę wody, na garnku umieszczamy wspomnianą miskę. Wodę w garnku doprowadzamy do wrzenia. Powstała para ogrzewa miskę z czekoladą. Czekoladę mieszamy, aż do momentu gdy cała się rozpuści.

PL-EKO-12
Wyprodukowano w Hiszpanii

 

SUSZONE ŚLIWKI W POLEWIE CZEKOLADOWEJ Z MIGDAŁAMI

  • Pokruszyć na drobne kawałki tabliczkę czekolady.
  • Suszone śliwki pokroić na 4 części.
  • Kawałki czekolady umieszczamy w metalowej lub szklanej misce o średnicy trochę większej niż średnica garnka.
  • Do garnka wlewamy trochę wody, a na garnku umieszczamy wspomnianą miskę.
  • Wodę w garnku doprowadzamy do wrzenia.
  • Powstała para ogrzewa miskę z czekoladą.
  • Czekoladę mieszamy, aż do momentu gdy cała się rozpuści.
  • Na pergaminie rozkładamy pokrojone śliwki.
  • Na każdą śliwkę łyżeczką nakładamy roztopioną czekoladę i wbijamy dwa płatki migdałowe.
  • Po kilku minutach polewa powinna stwardnieć i cukierki są już gotowe do spożycia.
Składniki: miazga kakaowa*. Masa kakaowa min. 100%. *-surowiec ekologiczny. Informacja alergiczna: produkt może zawierać orzechy, mleko, sezam i soję.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza: w 100 g produktu: wartość energetyczna: 2541 kJ/616 kcal tłuszcz:56 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 35 g węglowodany: 9 g - w tym cukry: 1 g błonnik: 14 g białko: 12 g sól: <0,01 g
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl